BageMindfulness

BageMindfulness: Jeg vil godt indføre et nyt begreb i Psykologien. Træning af Mindfulness gennem bagning. Lade det fylde ens opmærksomhed. Koncentrere sig om hvert forskellige trin. Det tager mange timer. Starte surdejen til bagning. Hvis den har stået et par dage, skal den sættes igang over ligeså mange dage, før den er aktiv nok til bagning. Jeg kalder det Bagesurdej og Grundsurdej. Bagning er noget af det smukkeste og mest meningsfulde, jeg har prøvet at have som hobby. Det er simpelthen så vildt at se brødet vokse i ovnen. Når man har lykkedes med at ramme det rigtige punkt i surdejens gæringproces, hvor hævekraften er størst, rejser brødet sig som en halvkugle. Snittet henover brødet er vigtigt. Jeg har gået i mange år og været i tvivl om, hvordan det skulle laves. Barberbladet skal være vandret, og man skal skære lidt ved siden af midtlinjen. Så kan man få det på berømte “øre”, en kant, der står op henover brødet.
Det er hypnotiserende at sidde og kigge på, når det er i ovnen. Se skorpen udvikle sig. Glutenstrengene henover brødet, der spænder sig ud. Hvis man er heldig, er der flere af dem inde i brødet.
Man har lyst til at tage det ud, når det bliver brunt, men inspireret af Claus Meyer skal man vente, til der dannes små mørkebrune blærer. Det er først der, sukkerstofferne i skorpen karameliserer, så smagen bliver mere fyldig. Det kræver fuld opmærksomhed. Ren Mindfulness.

Rul til toppen