27.10.2020 – Det handler – også – om at skabe håb

Den engelske Professor i Psykologi Peter Chadwick, der selv har en velbehandlet skizofreni, siger det meget fint: Det handler om; hvor der er håb, er der liv, ikke omvendt. At fokusere på håb og det ønskede liv for klienter har siden min praktik i 2001 været et centralt fokus for mig i mit arbejde. Der kan være mange andre interessante fokusser i terapi afhængigt af metode, men håb, drømme og en dertil hørende praksis har længe fascineret mig. Dér har Psykolog Allan Holmgren fra DISPUK virkelig inspireret mig med sin store viden om filosofi og psykologisk forandring. Især når man sidder overfor håbløse situationer, hvor klienten forståeligt nok er ulykkelig, kan det være et opløftende vendepunkt at sigte mod håbet og koble hverdagens praksis til det.

Rul til toppen